Saffransinkokt torsk

  • 6 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

ca 200 g torsk, t ex ryggfilé

Saffranslag:
3/4 dl ättiksprit, 12%
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 dl pressad apelsinsaft
1 påse saffran, 0,5 g

Citrongurka:
1/2 msk flytande honung
2 msk Crème Fraiche
1/2 msk pressad citronsaft
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
7 cm gurka
1 msk finhackad schalottenlök
1 msk finstrimlad färsk mynta

Gör så här

Skär torsken i fyrkanter och lägg i en form. Koka upp lagen och slå den över torsken. Lagen måste täcka fisken helt. Låt stå 10-15 minuter tills torskbitarna är färdiga. Låt svalna i lagen i kyl.

Blanda honung och crème fraiche, citronsaft och skal. Smaka av med salt, peppar och ev mer citronsaft. Skala och ta bort kärnhuset på gurkan och skär den i mindre bitar. Blanda citroncrèmen med gurka, lök och hackad mynta.

forratt