Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

  • 6-8 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

75 g Smör
180 g pepparkakor
4 dl Crème Fraiche
1/2 dl socker
1 paket saffran
3 ägg
1 msk citronsaft
rivet citronskal

Till garnering:
florsocker

Till servering:
björnbär

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt.

efterratt,jul