Rosmarinlammracks med getostcrème och rostad potatis

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

1 kg kotlettrad av lamm
10 medelstora potatisar
1/2 dl olivolja

Marinad:
3 kvistar rosmarin
3 vitlöksklyftor
1 tsk socker
1 1/3 tsk salt
2 dl olivolja

Getostcrème:
200 g getost
1 dl Lätt Crème Fraiche
salt och peppar

Till servering:
1 kruka färsk basilika

Gör så här

Mixa rosmarin, vitlöksklyftor, socker, salt och 2 dl olivolja. Smaka av med peppar. Lägg köttet i blandningen minst 1 timma men gärna över natten. Mixa ost och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i cm-tjocka skivor. Smält en klick smör och blanda med 1/2 dl olivolja. Rör runt så att potatisskivorna blandas med fettet och krydda med salt och peppar. Rosta i ugn, 200°, ca 30 minuter.
Grilla köttet helt, låt det vila ett par minuter och skär sedan upp det i kotletter. Servera med
potatisskivor. Fyll basilikablad med ostcrème och lägg ovanpå varje kotlett. Garnera gärna med rosmarin.

huvudratt