Risotto med grönsaker

  • 2 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

3 dl avorioris 
1 hackad lök
50 g Smör 
1 dl vitt vin 
6 dl utspädd grönsaksfond
1 dl skurna haricots verts 
2 dl broccoli i små buketter
2 dl riven Allerum Grevé
salt och peppar

Gör så här

Smält smöret i en kastrull, tillsätt riset och löken. Låt det fräsa utan att ta färg. Slå på det vita vinet och låt det sjuda in. Tillsätt lite buljong i taget och låt det sjuda in under omrörning. Risotton ska sjuda utan lock för att få krämig konsistens. Mot slutet tillsätts grönsakerna som får tillagas i risotton.

Slutligen tillsätt riven Allerum Grevé. Smaka av med salt och peppar.
Servera t ex med vitlök- och rosmarinstekt kycklingfilé.

vegetariskt