Rencarpaccio med lingonmousse och enbärsvinaigrette
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
Rencarpaccio:
1 st renytterfilé
1 msk torkad timjan
1 msk enbär
1 msk svartpeppar
Salt
Lingonmousse:
50 gram lingon
½ dl strösocker
1 dl crème fraiche
½ dl vispgrädde
Enbärsvinaigrette:
½ dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger av god kvalitet
1 tsk krossade enbär
Salt och peppar
Gör så här
Rencarpaccio:
Mortla kryddorna med saltet. Parera renytterfilén, gnid in den med kryddorna. Bryn den i torr panna så att den får färg hela vägen runt. Lägg i frysen. Efter några timmar, ta ut den och skiva så tunna skivor du kan. Du kan även lägga skivorna i en plastpåse och banka ut dem lite med sidan av en kniv så att de blir tunnare.
Lingonmousse:
Rårör lingonen med strösockret. Låt rinna av. Vispa crème fraichen och grädden. Rör i lingonen. Smaka av, det kan behövas mer socker.
Enbärsvinaigrette:
Blanda alla ingredienser och låt stå och dra. Innan servering, sila bort enbären.
Tips!
Vid servering: Lägg ut renskivorna så att de täcker hela tallriken. Spritsa ut lingonmoussen. Ringla över vinaigretten. Hyvla parmesan över. Dekorera med t.ex ärtskott.
forratt
