Råpressat äpple med frusen yoghurt

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

1 kg äpplen
1 äggvita
1 msk strösocker
färsk mynta

Frusen yoghurt:
4 dl Matyoghurt
1/2 dl Vispgrädde
2 msk flytande honung
1 dl florsocker

Gör så här

Rör ihop yoghurt, vispgrädde, honung och florsocker och frys in i portionsskålar.
Pensla glasets kant med äggvita. Blanda finhackad mynta och socker.
Doppa glaset i blandningen.
Skär oskalade äpplen i bitar och ta bort kärnhusen. Pressa i en grönsakscentrifug, låt stå en stund, skumma av eventuellt skum. Blanda i lite extremt finhackad färsk mynta och kyl musten nästan till fryspunkten i frysen.
Ta ut yoghurtglassen 30 minuter före servering och ställ i kylskåpet för att ge den en lite mjukare konsistens. Häll upp och servera äppelmusten med den frusna yoghurten bredvid.

Tips!

Har du ingen grönsakscentrifug finns det färdig äppelmust med fruktkött att köpa.

efterratt