Råkostsallad med ost och fänkål
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
100 g ost, Glimminge Port Salut
2 fänkålsstånd
2 tsk fänkålsfrön
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk dillfrön
30 g ärt- eller solrosskott
1/2 finhackad schalottenlök
2 msk plockad dill
salt och peppar
Gör så här
Skär osten i smala stavar. Ansa fänkålen och skiva den tunt på rivjärn eller mandolin. Rosta fänkålsfröna i torr stekpanna. Mixa ihop fänkålsfrön, citronsaft, olivolja och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Rosta dillfröna i torr stekpanna. Vänd ner ost, fänkål, dillfrön, ärtskott, lök och dill i marinaden.
sallad,vegetariskt
