Råkostsallad med ost och fänkål

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

100 g ost, Glimminge Port Salut
2 fänkålsstånd
2 tsk fänkålsfrön
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk dillfrön
30 g ärt- eller solrosskott
1/2 finhackad schalottenlök
2 msk plockad dill
salt och peppar

Gör så här

Skär osten i smala stavar. Ansa fänkålen och skiva den tunt på rivjärn eller mandolin. Rosta fänkålsfröna i torr stekpanna. Mixa ihop fänkålsfrön, citronsaft, olivolja och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Rosta dillfröna i torr stekpanna. Vänd ner ost, fänkål, dillfrön, ärtskott, lök och dill i marinaden.

sallad,vegetariskt