Raggmunk med stekt rimmat sidfläsk
- 2 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
3–4 skalade potatisar
1 ägg
1 dl vetemjöl
2½ dl Mjölk
1 dl ost, riven Grevé
salt och peppar
300 g rimmat skivat
sidfläsk
lingonsylt
Gör så här
Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt som till en vanlig pannkakssmet, låt svälla 5 minuter. Stek fläsket i en stekpanna, spara på flottet och varmhåll fläsket. Riv potatisen på den grova sidan på rivjärnet och blanda ner i pannkakssmeten tillsammans med osten. Stek raggmunkar på samma sätt som du steker pannkakor, fast i fläskflottet. Salta och peppra.
Servera genast med fläsk och lingonsylt.
huvudratt
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/raggmunk.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJ1cmwiOiIvL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDIwLzA0L3JhZ2dtdW5rLmpwZyIsImFsdCI6IiIsIndpZHRoIjoxODcsImhlaWdodCI6MTcwLCJfX2lzaW1hZ2UiOnRydWUsImFsbG93ZWRTaXplcyI6WyIxMjAweDYzMCIsIjMwMHgzMDAiLCIxMjAweEFVVE8iLCI2MDB4QVVUTyIsIjMwMHhBVVRPIiwiMTIwMHg2MzAiLCI4MDB4NjAwIiwiNjAweDYwMCIsIjEwMHg2NSIsIjEwMHhBVVRPIiwiMTEweDgyIiwiNzUweEFVVE8iLCIxMDAweEFVVE8iLCIxMjAweDgwMCIsIjEyMDB4QVVUTyIsIjYwMHg0MDAiLCIxOTIweEFVVE8iLCI5NjB4QVVUTyIsIjE5MjB4MTAwMCIsIjk2MHg1MDAiLCI0ODB4MjUwIiwiMjAweDE1MCIsIjIyNXgxNzAiLCIyMjV4QVVUTyIsIkFVVE94ODAwIiwiQVVUT3g2MDAiLCJBVVRPeDQwMCIsIkFVVE94MzAwIiwiQVVUT3gyMDAiLCIyMjl4MzAwIiwiMjAweDMwMCIsIjM2OHhBVVRPIiwiNDUweDM0MCIsIjUwMHhBVVRPIiwiNzUweDUwMCIsIjYyeEFVVE8iLCI3eDEwIiwiN3gxMiIsIjd4MTYiLCI3eDMiLCI3eDQiLCI3eDUiLCI3eDYiLCI3eDciLCI3eDgiLCI3eDkiLCIxeDEiXSwiaW1hZ2VWZXJzaW9uIjoidjYiLCJmb2N1cyI6eyJ4IjowLjUsInkiOjAuNX0sImlhdCI6MTcyMjA3NDI1NX0.vhYN0sOlf1QfVM-63kp53-oEuDNvSkAe_zeqxp_Sc3A)