Rabarber med citrongräs och Mascarponesabayonne

  • 10
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

Citrongräs, grovhackad 5 st
Råsocker 2 dl
Mynta, färska kvistar 5 st
Vitt vin, torrt 2,5 dl
Vaniljstång, urkärnad 2 st
Rabarber, skalade, skivad i 5 cm bitar 1200 g
Mascarpone 3 dl
Äggulor 3 st
Mynta till garnering

Gör så här

1. Koka citrongräs, råsocker, mynta, vin och vaniljstång. Reducera till hälften, sila av och håll varm (sockerlag).

2. Koka rabarbern liggandes i panna så att formen bibehålls med lite sockerlag 2-3 minuter.

3. Lyft upp rabarbern, lägg på ett papper och låt rinna.

4. Tillsätt Mascarpone och äggulorna i sockerlagen. Vispa smeten till ett tjockt skum på svag värme eller i vattenbad, ca 2-3 minuter.

5. Lägg upp rabarbern på delikatesstallrikar.

6. Slå på sabayonne och bränn med gasolbrännaren.

7. Garnera med strimlad mynta och eventuellt en vaniljstång.

efterratt