Pytt på lax

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

5 stora potatisar
2 stora morötter
1 squash
2 msk Smör
300 g laxfilé
salt och svartpeppar

Gräslökssås:
2 dl Crème Fraiche
1 msk fransk senap
1 knippa gräslök
salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Skär potatis, morot och squash i lika stora bitar. Fräs i smör i en stekpanna tills det fått en fin gyllenbrun färg. Lägg över i en ugnsfast form och stek mjukt i ugnen 175° ca 10 minuter. Skär laxen i kuber och stek på hög värme. För att laxen ska bli godast ska den helst ha kvar en rå kärna i mitten. Ta ut grönsakerna och blanda med laxen. Dra några varv med svartpepparkvarnen och strö över en nypa salt. Servera såsen i små koppar och doppa bitarna direkt i såsen.

huvudratt