Pumpasoppa

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

500 g pumpa, gärna Butternut
2 schalottenlökar
1 kycklingbuljongtärning
8 dl mjölk
1 kanelstång
1 msk riven ingefära
salt och svartpeppar

Till garnering:
1 dl pumpakärnor
2 msk syltad ingefära

Gör så här

Skär pumpan i mindre bitar, finhacka lökarna. Fräs löken i smör i någon minut, tillsätt pumpan, kycklingbuljong, mjölk och kanelstång. Koka tills pumpan är mjuk, ta ur kanelstången och mixa helt slät. Slå tillbaka i kastrullen och smaka av med ingefära, salt och svartpeppar. Rosta pumpakärnorna i ugn, 200°, tills de får färg, strö över salt. Finhacka ingefäran. Slå upp soppan i skålar och toppa med pumpakärnor och ingefära.

soppor