Pumpasoppa
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
500 g pumpa, gärna Butternut
2 schalottenlökar
1 kycklingbuljongtärning
8 dl mjölk
1 kanelstång
1 msk riven ingefära
salt och svartpeppar
Till garnering:
1 dl pumpakärnor
2 msk syltad ingefära
Gör så här
Skär pumpan i mindre bitar, finhacka lökarna. Fräs löken i smör i någon minut, tillsätt pumpan, kycklingbuljong, mjölk och kanelstång. Koka tills pumpan är mjuk, ta ur kanelstången och mixa helt slät. Slå tillbaka i kastrullen och smaka av med ingefära, salt och svartpeppar. Rosta pumpakärnorna i ugn, 200°, tills de får färg, strö över salt. Finhacka ingefäran. Slå upp soppan i skålar och toppa med pumpakärnor och ingefära.
soppor
