Primörlasagne

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

8-10 lasagneplattor
1 liter blandade grönsaker, t ex morötter, purjolök, lök, zucchini, paprika och sockerärter
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost, Allerum Präst
2 tomater
3 dl Vispgrädde
1 dl Mjölk 3%
salt och peppar

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Strimla eller skiva grönsakerna. Fräs i smör och vitlök. Krydda med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och täck med ett lager lasagneplattor, ett lager grönsaker och ett lager ost. Fortsätt att varva plattor, grönsaker och ost. Låt sista lagret bli grönsaker och ost. Toppa med ett par skivor tomater samt mer ost. Krydda rejält med nymald svartpeppar. Häll på gräddmjölken. Grädda lasagnen i 30-45 minuter, tills den känns mjuk och sugit upp all vätska. Servera gärna med ett fint skuret päron, lite grönmögelost och sallad.

huvudratt,vegetariskt