Potatisstubbar med matjessill och citron- och ostdressing

  • 10 bufféportioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

8 sparrispotatisar
2 kvistar timjan
1 kvist bladpersilja
5 strån gräslök
1 kvist dill
1 tunt skivad schalottenlök
2-3 matjessillfiléer

Citron- och ostdressing:
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl Lätt Crème Fraiche
1 dl riven ost, Allerum Präst
1 msk olivolja
2 msk vodka
pressad citronsaft
salt och peppar

Gör så här

Borsta potatisarna och koka dem mjuka med skalet på i saltat vatten, låt svalna. Plocka örterna och hacka dem grovt. Mixa citronskal och resterande ingredienser till dressingen (vodka kan uteslutas). Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Dela potatisarna i stubbar och vänd först runt dem i dressingen och sedan i örterna blandade med löken. Toppa med tärnade matjessillfiléer.

smaratter