Pot au Feu på Bosarpskyckling och kryddig korv

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

4 färska kycklingklubbor
8 små chorizo eller andra starka korvar i bitar
8 små klyftade potatisar av fast sort (t ex Amandine)
2 morötter i stora bitar
4 knipplökar
½ purjolök
1 hel gul lök
4 kryddnejlikor
1,5 l vatten
1,5 hönsbuljong
3 lagerblad
en kvist timjan
1 tsk dillfrö
1 tsk salt
1 msk socker
1 msk ättika (12 %) eller efter smak.
200 g haricots verts
2 dl små fina ärtor
Timjan till garnering
Dijonsenap och cornichonger smakar toppen till grytan.

Gör så här

1. Salt lätt på kycklingklubborna.
2. Skär chorizon i bitar.
3. Skala potatis och morötterna.
4. Ansa knipplök och skiva purjolök.
5. Skala den gula löken och kryssa små kryss i den. Tryck in fyra nejlikor i löken.
6. Koka upp vatten, buljongtärningar, lagerblad, timjan, dillfrö, salt, socker och ättika i en stor gryta.
7. Lägg i kycklingklubbor, potatis, gul lök och morötter. Koka i 15 minuter.
8. Lägg i purjolök och koka ytterligare i 15 minuter.
9. Lägg i korv och koka i ca 7 minuter till.
10. Lägg i ärtor och sockerärtor när det är ca 2 min kvar.
11 .Smaka av med salt och peppar.
12. Garnera med färsk timjan och servera med dijonsenap och cornichonger.

huvudratt