Pocherade ägg med krämig spenat
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
200 g fryst bladspenat
1 tsk vetemjöl
2 1/2 dl Mellangrädde
1 krm salt
nymald svartpeppar
1 krm muskot
4 ägg
4 tsk löj- eller stenbitsrom
1 tsk ättika eller vitvinsvinäger
Gör så här
Låt spenaten långsamt tina i en kastrull. Strö över mjöl och rör ner grädden. Smaka av spenaten med salt, peppar och muskot. Koka upp vatten i en låg vid stekpanna. Tillsätt en gnutta ättika eller vinäger. Knäck äggen och låt dem försiktigt glida ned i det sjudande vattnet. Ta upp äggen med hålslev när de stelnat. Låt rinna av på handduk innan de placeras ovanpå spenaten. Toppa med en klick röd caviar och avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen.
forratt
