Plommondessert
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
12 plommon
blandade vindruvor
3 skivor sockerkaka
½ dl pistagenötter
2 dl Crème Fraiche
1 dl Matlagningsgrädde
2 ½ msk rom
3 msk florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och halvera
plommonen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen i 10 minuter. Halvera
vindruvorna på hälften och lägg på plåten. Ställ in
i ugnen i ytterligare 7 minuter. Rosta pistagenötter
i en torr stekpanna och hacka sedan grovt. Skär
sockerkaka i mindre bitar och rosta i en torr
stekpanna. Blanda ihop crème fraiche och matlagningsgrädde med rom
och socker. Lägg upp frukten och strö över nötter
och krutonger. Servera tillsammans med såsen.
Tips!
Tips på andra söta såser:
Vit chokladsås:
Koka upp 5 dl crème fraiche. Hacka 150 g vit
choklad och rör i tills den är smält.
Kardemumma och ingefärsås:
Blanda 5 dl crème fraiche med 3 msk florsocker,
1 tsk kardemumma och en 1 tsk ingefära.
efterratt
