Plättbakelse med lingon-fraiche
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
Grundsmet:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl Mjölk 3%
3 ägg
2-3 msk Smör
Lingonfraiche:
2 dl Lätt Crème Fraiche
1 dl lingonsylt
Till garnering:
färska bär
florsocker
Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det. Låt gärna smeten stå och svälla en stund. Grädda små fina plättar och låt dem svalna. Blanda crème fraiche med lingonsylt. Bred ut fyllningen mellan 3-4 plättar. Sikta florsocker över och servera direkt. Garnera gärna med bär.
Tips!
Pincetten, alla kockars favoritredskap, är bra att vända plättar med.
efterratt
