Plättbakelse med lingon-fraiche

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Grundsmet:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl Mjölk 3%
3 ägg
2-3 msk Smör

Lingonfraiche:
2 dl Lätt Crème Fraiche
1 dl lingonsylt

Till garnering:
färska bär
florsocker

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det. Låt gärna smeten stå och svälla en stund. Grädda små fina plättar och låt dem svalna. Blanda crème fraiche med lingonsylt. Bred ut fyllningen mellan 3-4 plättar. Sikta florsocker över och servera direkt. Garnera gärna med bär.

Tips!

Pincetten, alla kockars favoritredskap, är bra att vända plättar med.

efterratt