Pepparkakspaj med apelsinchoklad

  • 10 bitar
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

200 g pepparkakor
75 g Smör

400 g mörk choklad
3 ½ dl Vispgrädde
25 g Smör
½ tsk salt
2 apelsiner
100 g ljus choklad

3 dl Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Kör pepparkakor i en matberedare tillsammans med smör. Tryck ut i en pajform och ställ in i ugnen i 10 minuter. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädde tillsammans med smör, salt och rivet apelsinskal. Ta bort från plattan och rör i chokladen tills den smälter. Häll i pajformen och låt stel- na. Smält den ljusa chokladen över vattenbad och häll sedan över pajen. Vill du så dekorera med mörk choklad för att få ett mönster. Vispa grädde och servera till.

adventsbrunch,efterratt,jul