Pepparkakor

  • 30-40 st
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

300 g Smör
5 dl socker
1 dl sirap
1 msk ingefära
2 msk kanel
1 msk malda kryddnejlikor
1 tsk stött kardemumma
1 msk bikarbonat
2 dl Mjölk
1 1/2 liter vetemjöl

Gör så här

Rör smör, socker och sirapsmidigt. Tillsätt ingefära, kanel, nejlikor och kardemumma. Rör ut bikarbonat i mjölken och häll ner det i kryddsmeten. Arbeta in mjölet. Ta upp degen på bakbordet och fortsätt att arbeta degen med händerna. Lägg den att vila över natten, insvept i plastfolie. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen så tunt som möjligt på bakplåtspapper. Ta ut kakor med mått eller sporre. Dra över bakplåtspapperen till kalla plåtar.

Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

efterratt,jul