Pasta med skaldjurssås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

250 g pasta, gärna fullkorn

Skaldjurssås:
1 gul lök
4 dl Matlagningsgrädde
1 msk hummerfond
1/2 – 1 tsk majsstärkelse
300 g kräftstjärtar
300 g räkor
1 knippa gräslök, grovt hackad
salt och vitpeppar

Vitlöksgratinerade musslor:
12 green shell musslor
2 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
50 g rumstempererat Smör
salt och vitpeppar

Gör så här

Koka pastan al dente i saltat vatten. Slå av vattnet och ringla över olivolja. Finhacka löken och fräs i smör utan att den får färg. Tillsätt grädde och hummerfond och koka ihop i 3 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Vänd ner kräftstjärtar, räkor och gräslök (spara lite till garnering) och låt skaldjuren bli varma på svag värme. Smaka av med salt och vitpeppar. Finhacka vitlöken och blanda med citronsaft och smör. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela smöret på musslorna och gratinera i ugn, 200°, i 3–5 minuter. Blanda pastan med skaldjurssåsen och toppa med musslorna. Garnera med gräslök.

huvudratt