Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4-6 skivor parmaskinka
2 stora zucchini
2 dl Gräddfil
1/2 presad vitlöksklyfta
salt och peppar

Till garnering:
minitomater
1/2 dl pinjenötter
färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär zucchinin i fingertjocka stavar, cirka 5 cm långa. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med en klick smör. Baka dem i 10-15 minuter eller tills de känns ätmjuka utan att vara sladdriga. Låt dem svalna något och vira sedan in dem i parmaskinka. Beräkna 2-3 rullar per person. Rosta nötterna i en stekpanna. Smaksätt gräddfilen med en gnutta vitlök, salt och peppar. Klicka detta runt stubbarna och garnera med tomater, pinjenötter och basilikablad. Avsluta med lite flingsalt och grovmald svartpeppar.

Tips!

Variera med stavar av sötpotatis och gräddfil blandat med lite fetaost.

forratt