Pannoumi Stroganoff
- 4 personer
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
300 g Pannoumifilé
2 msk olja
300 g zucchini
200 g röd paprika
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk tomatpuré
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk torkad oregano
1 burk, 400 ml, finkrossade tomater
1 dl grädde
Till servering:
kokt ris
spenatblad
Gör så här
Strimla lök, paprika, zucchini och hacka vitlöken. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och stek grönsakerna några minuter. Tillsätt tomatpuré och kryddor, stek ytterligare 1 minut. Slå i krossade tomater och grädde, låt det koka upp och koka sakta i 10 minuter under lock. Tärna och stek osten i resterande olja på hög värme tills den fått fin yta, lägg över den i grytan och låt den koka upp. Smaka av med salt, peppar och kryddor. Fräs spenaten i lite olja några sekunder, rör ner i riset och smaksätt med salt och peppar. Servera grytan tillsammans med riset och en sallad.
huvudratt
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2022/05/Pannoumi_stroganoff_ret.jpeg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.F-gW-IWQdSgvs44HJjJTCyhxgbngEMhbx3vnAEJ5rQI)