Pannoumi Poké bowl

  • 4 personer
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

275 g Pannoumifilé
1 bunt salladslök
Grillspett
1 msk olja
4 portioner jasminris eller sushiris
1 dl rostade nötter eller fröer
1 liten mango
2 st mogna avokado
1 handfull späda salladsblad
1 knippe rädisor
4 msk teriyakisås
4 msk chilimajonnäs

Picklad rödlök:
2 små rödlökar, skivade
1 msk pressad lime
0,5 msk flytande honung

Picklad gurka:
½ st gurka, skivad
2 msk risvinäger
1 msk socker
1 nypa salt

Gör så här

Börja med att pickla rödlöken och gurkan: Blanda rödlök med lime och honung och låt det stå minst 10 minuter. Blanda risvinäger, socker och salt, vänd i gurkan och låt det stå minst 10 minuter. Skär mangon i bitar, skiva rädisorna tunt, skala och skiva avokadon. Skär Pannoumifilén i bitar och trä upp dem på spett tillsammans med salladslök. Pensla ytan med lite olja och stek eller grilla spetten. Lägg riset i serveringsskålar, lägg på grönsakerna och toppa med Pannoumispetten. Ringla över chilimajonnäsen och teriyakisåsen och strö över de rostade nötterna eller fröerna.

huvudratt