Pannoumi cannelloni

  • 4 personer
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

12 rör cannelloni

 

2 msk olja

200g champinjoner, hackade

1 stor lök, hackad

1 klyfta vitlök, hackad

150g (1 påse) Pannoumi ostfärs

100g spenatblad, grovhackade

250g Ricotta

 

Till såsen:

5 dl mjölk 3%

2 msk mjöl

100g riven lagrad ost

Gör så här

Börja med såsen, slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Dra såsen från spisen och rör i den rivna osten lite i taget och rör tills såsen är slät. Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek lök, vitlök och svamp på hög värme tills vätskan ångat bort. Strö över ostfärsen och stek 30 sekunder under omrörning och tillsätt Ricotta och spenat. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt fyllningen svalna till rumstemperatur. Fyll rören med fyllningen, lägg dem i en ugnsfast form och ringla över såsen. Baka cannellonin i ugn, 200° i 30 minuter.

huvudratt,vegetariskt