Pannoumi cannelloni
- 4 personer
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
12 rör cannelloni
2 msk olja
200g champinjoner, hackade
1 stor lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
150g (1 påse) Pannoumi ostfärs
100g spenatblad, grovhackade
250g Ricotta
Till såsen:
5 dl mjölk 3%
2 msk mjöl
100g riven lagrad ost
Gör så här
Börja med såsen, slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Dra såsen från spisen och rör i den rivna osten lite i taget och rör tills såsen är slät. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek lök, vitlök och svamp på hög värme tills vätskan ångat bort. Strö över ostfärsen och stek 30 sekunder under omrörning och tillsätt Ricotta och spenat. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt fyllningen svalna till rumstemperatur. Fyll rören med fyllningen, lägg dem i en ugnsfast form och ringla över såsen. Baka cannellonin i ugn, 200° i 30 minuter.
huvudratt,vegetariskt