Pannoumi bolognese

  • 4 personer
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Såsen:

1 gul lök, hackad

2 klyftor vitlök, hackade

1 msk olivolja

1 msk tomatpuré

1 burk/400g krossade tomater

 

Färsen:

150g (1 påse) Pannoumi ostfärs

3 dl finhackade rotfrukter (mixade)

2 msk olivolja

 

4 portioner kokt pasta

Riven parmesanost

Basilika

Gör så här

Fräs lök och vitlök i oljan någon minut, rör i tomatpurén och låt det fräsa en minut till. Tillsätt krossade tomater och låt det koka sakta 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och en eventuellt en nypa socker.

Stek rotfrukterna på hög värme en minut i oljan. Strö över ostfärsen och stek 30 sekunder under omrörning och lägg över det i såsen. Låt det koka upp och skeda såsen över pastan och strö på Parmesan och basilika.

huvudratt,vegetariskt