Pannoumi bolognese
- 4 personer
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
Såsen:
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, hackade
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk/400g krossade tomater
Färsen:
150g (1 påse) Pannoumi ostfärs
3 dl finhackade rotfrukter (mixade)
2 msk olivolja
4 portioner kokt pasta
Riven parmesanost
Basilika
Gör så här
Fräs lök och vitlök i oljan någon minut, rör i tomatpurén och låt det fräsa en minut till. Tillsätt krossade tomater och låt det koka sakta 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och en eventuellt en nypa socker.
Stek rotfrukterna på hög värme en minut i oljan. Strö över ostfärsen och stek 30 sekunder under omrörning och lägg över det i såsen. Låt det koka upp och skeda såsen över pastan och strö på Parmesan och basilika.
huvudratt,vegetariskt