Panerade spättfiléer med potatisklyftor

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

8-10 spättfiléer
4-6 stora potatisar
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1/2-1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sås:
2 dl Gräddfil
1 msk fransk senap
2 msk bostongurka
1 dl finhackat äpple

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rör samman såsen och ställ kallt. Borsta och skär potatisen i klyftor. Lägg i en långpanna och stek i lika delar smör och olja i cirka 30 minuter.
Blanda salt och vitpeppar i mjölet. Doppa fisken i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och olja. Låt filéerna rinna av på hushållspapper.
Servera med potatisklyftor, sås och gärna krispiga stavar av grönsaker.

huvudratt