Palsternackskaka

  • 12 bitar
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
½ tsk salt
150 g smält Smör
4 dl rivna palsternackor
200 g vit choklad
3 dl Vispgrädde
2 dl Grekisk Yoghurt
1 riven citron
rostade solroskärnor
rostad flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, vaniljpulver, bak- pulver, kardemumma och salt. Rör i smör och den rivna palsternackan. Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda den mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt kallna. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädde och blanda med yoghurt och zest från citron. Rör snabbt ner den smälta chokladen.
Bred ut grädden över kakan. Strö över solroskärnor och mandel.

efterratt