Paella med vitlökssås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
8 dl avorioris
1 ½ l vatten
5 msk grönsaksfond
0,5 g saffran
1 lagerblad
5 tomater
100 g kryddig korv t ex kabanoss
300 g skalade räkor
1 burk musslor
1 grillad kyckling
2 dl Crème Fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här

Finhacka löken och fräs i en gryta. Pressa i vitlök. Rör i riset och låt
fräsa med. Häll på vatten, fond, saffran och lagerblad. Låt puttra i
ca 20 minuter eller tills riset mjuknat. Hacka tomaterna fint och rör i.
Skär korven i skivor och stek i en stekpanna. Skär kycklingköttet i bitar.
Blanda korv, kyckling, räkor och musslor i riset och låt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar. Rör ihop crème fraiche med pressad
vitlök. Krydda med salt och peppar. Servera paellan och ringla över sås.
Garnera eventuellt med musslor i skal.

huvudratt