Paella i en panna

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

1 gul lök
1 msk Smör
8 dl hönsbuljong
4 dl ris
1 grillad kyckling
2 tomater
2 dl frysta ärter
citron
salt och peppar

Vitlöks-fraiche:
1 dl Lätt Crème Fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 knivsudd saffran

Till garnering:
persilja

Gör så här

Rör ner vitlök och saffran i crème fraiche och ställ kallt. Skala och finhacka löken och fräs i smör. Rör ned riset och häll på buljongen. Täck med lock och koka i 15 minuter. Rensa kycklingen och skär köttet i små bitar. Tärna tomaterna. Rör ned ärter, kyckling och tomat i riset. Låt det hela bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med vitlöks-crème fraiche och citron. Garnera med persilja.

Tips!

En burk musslor gör det hela extra festligt.

huvudratt