Överbakad fisksoppa

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

400 g torskfilé
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 röd paprika
1 rödlök
2-3 msk Smör
3 msk tomatpuré
2 krm dragon
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
6 dl fiskbuljong
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 förp. kavlad smördeg
1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Strimla alla grönsaker fint. Smält smöret i en rejäl kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Rör ned tomatpuré, kryddor och mjöl. Tillsätt buljong och låt det hela puttra på svag värme i 10 minuter. Skär fisken i ca 4×4 cm stora bitar och lägg i soppan tillsammans med grädden. Låt det hela få ett uppkok och dra sedan kastrullen från värmen. På så sätt kokar inte fisken sönder. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong om soppan är tjock. Häll upp soppan i ugnsfasta skålar. Täck med smördegslock och nyp fast ordentligt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15-20 minuter eller tills smördegen fått fin färg. Servera direkt.

forratt,huvudratt,soppor