Ost- och grönsakspannkaka
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
Grundsmet:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl Mjölk 3%
3 ägg
2-3 msk Smör
Fyllning:
1 dl riven ost, Allerum Präst
blandade grönsaker t ex paprika, broccoli och bladspenat
Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
Sätt ugnen på 200°. Fyll en rund eller avlång smord form med en bottenskyla av grönsaker. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över. Grädda pannkakan i 20 minuter. Servera gärna med sallad eller en skiva skinka.
huvudratt
