Örtig smörgåstårta

  • 8 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

5 dl vispgrädde
5 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
3 tsk gelatinpulver
skal av 2 citroner
2 krukor örter,
t ex basilika och oregano
6 hönökakor, stora halvmånar
4 msk smör
300 g kalkonpastrami
150 g Allerum Präst
1 knippa rädisor
2 avokadofrukter
1 paket ärtskott
salt och svartpeppar
3 msk torkade
lavendelblommor (kan uteslutas)

Gör så här

Vispa grädden hårt i en bunke. Mixa samman örterna med 2 matskedar crème fraiche så det blir en grön massa. Blanda sedan detta med resterande crème fraiche och majonnäs.

Blanda i kallrört gelatinpulver. Salta och peppra. Vänd försiktigt mer den vispade grädden och rivet citronskal. Ställ in i kylskåp för att stelna. Nu har du en luftig och grön fyllning som bas. Lägg två hönökakor på ett tårtfat så att de bildar en tårtbotten.

Börja med att bre på smör och varva sedan med pastrami, ost, skivade rädisor och tunt skivad avokado. Bre på ett lager med fyllningen. Gör tre lager på detta vis och bygg på varandra. Avsluta med att bre fyllningen runt hela tårtan och dekorera med örter, ärtskott, finhackade rädisor och lavendelblommor.

huvudratt,pask