Orientalisk köttfärspaj med kikärter

  • 1 paj
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

4 blad filodeg
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot
400 g köttfärs 10%
1 burk kikärter (400 g)
2 tsk spiskummin
2 tsk kanel
1 tsk kryddpeppar
salt och vitpeppar
50 g smör
2 ägg
2 dl mjölk eller gräddmjölk
2 paket riven Allerum Präst
6 msk apelsinmarmelad

Till servering:
sallad och matyoghurt

Gör så här

Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen. Hacka löken, riv moroten grovt och fräs med köttfärsen. Spola av kikärterna med vatten och vänd ner dem i färsen samt krydda. Smält smöret. Halvera filodegsbladen. Pensla bladen, ett och ett, med smöret och lägg omlott i en pajform (32 cm i diameter) och upp över kanten.

Förgrädda filodegen 5 minuter i ugn, 175°. Häll på köttfärsen. Blanda ägg och mjölk och häll över. Lägg på osten. Grädda i ugn, 175°, ca 30 minuter. Lägg på marmeladen när pajen svalna något. Servera med sallad och matyoghurt.

huvudratt