Nasi goreng
- 4 personer
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
150g (1 påse) Pannoumi ostfärs
2 msk olja
2 st vitlöksklyftor, skivade
1 st gul, lök, skivad
2 st salladslökar, skivade
400g vitkål, finstrimlad
4 portioner ris, kokt, kallt
2 st ägg
0,75 dl ketjap manis, indonesisk soja
1 dl thai sweet chilisås
Gör så här
Hetta upp en stor stekpanna och stek grönsakerna några minuter på hög värme. Lägg i ostfärsen och stek någon minut under omrörning tills färsen fått fin färg. Rör i riset och fortsätt steka. Vispa sönder äggen med en gaffel och rör i det. Fortsätt steka under omrörning och smaksätt med katjap manis, thai chilisås och salt. Servera direkt tillsammans med lite extra ketjap manins och thai chilisås.
Tips!
Tips – hittar du inte Ketjap Manis så går det bra att använda Hoisinsås.
huvudratt,vegetariskt