Nasi goreng

  • 4 personer
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

150g (1 påse) Pannoumi ostfärs

2 msk olja

2 st vitlöksklyftor, skivade

1 st gul, lök, skivad

2 st salladslökar, skivade

400g vitkål, finstrimlad

4 portioner ris, kokt, kallt

2 st ägg

0,75 dl ketjap manis, indonesisk soja

1 dl thai sweet chilisås

Gör så här

Hetta upp en stor stekpanna och stek grönsakerna några minuter på hög värme. Lägg i ostfärsen och stek någon minut under omrörning tills färsen fått fin färg. Rör i riset och fortsätt steka. Vispa sönder äggen med en gaffel och rör i det. Fortsätt steka under omrörning och smaksätt med katjap manis, thai chilisås och salt. Servera direkt tillsammans med lite extra ketjap manins och thai chilisås.

Tips!

Tips – hittar du inte Ketjap Manis så går det bra att använda Hoisinsås.

huvudratt,vegetariskt