Mustig portergryta med potatismos
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
1 kg nötbog eller högrev
5 dl porter
3 msk kalvfond
5 enbär
2 lagerblad
12 smålökar
3 dl Crème Fraiche
salt och peppar
1 kg mjölig potatis
2 dl Crème Fraiche
2 msk smör
Gör så här
Skär köttet i bitar och bryn i en gryta. Häll på
porter och fond. Lägg i enbär och lagerblad.
Låt puttra i ca en timme med locket på. Häll
eventuellt på med porter. Lägg i smålökar och
låt puttra 10 minuter till. Rör i crème fraiche
och smaka av med salt och peppar. Koka
potatisen, mosa den och blanda ner crème
fraiche och smör. Krydda med salt och peppar.
Tips!
Vill du ge din mos extra twist så blanda i rostad vitlök. Att lägga i en bit ben ger grytan mustigare smak.
huvudratt
