Mustig köttgryta

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

500 g nötkött av rostbiff eller innanlår
1 stor rödlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl porter
1 dl Matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
1 bit kanel
1 msk finhackad rosmarin
1 morot
1 palsternacka
150 g kålrot
10 g rotselleri
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl Matlagningsgrädde

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Bryn det i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt porter, grädde, buljongtärning, soja, kanel och rosmarin. Koka på svag värme under lock ca 15 minuter. Skär rotfrukterna i fina strimlor och fräs dem i lite smör. Lägg ner dem i grytan. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka under lock
10-15 minuter, tills köttet och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna grytan med kokt potatis och rårörda lingon.

huvudratt