Musselsoppa med lök och potatis
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
8 potatisar
1 gul lök
3 morötter
2-3 stjälkar blekselleri
4 vitlöksklyftor
1 1/2 liter grönsaksbuljong
3 dl Matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 burk musslor
salt och peppar
Till garnering:
persilja
Gör så här
Skala och skiva potatis, lök och morötter. Strimla bleksellerin. Fräs alltsammans med smör och finhackad vitlök i en rejäl kastrull. Häll på buljongen och koka på svag värme tills potatisen mjuknar. Rör samman grädde och mjöl och rör ner försiktigt. Låt soppan koka upp. Lägg i musslorna. Smaka av med salt och peppar. Garnera med finhackad persilja.
Tips!
En klick Crème Fraiche sätter piff på soppan! Naturell eller smaksatt.
soppor
