Musselsoppa med lök och potatis

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

8 potatisar
1 gul lök
3 morötter
2-3 stjälkar blekselleri
4 vitlöksklyftor
1 1/2 liter grönsaksbuljong
3 dl Matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 burk musslor
salt och peppar

Till garnering:
persilja

Gör så här

Skala och skiva potatis, lök och morötter. Strimla bleksellerin. Fräs alltsammans med smör och finhackad vitlök i en rejäl kastrull. Häll på buljongen och koka på svag värme tills potatisen mjuknar. Rör samman grädde och mjöl och rör ner försiktigt. Låt soppan koka upp. Lägg i musslorna. Smaka av med salt och peppar. Garnera med finhackad persilja.

Tips!

En klick Crème Fraiche sätter piff på soppan! Naturell eller smaksatt.

soppor