Morots- och rödbetskaka

  • 10 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
½ dl Smör- & Rapsolja
¾ dl rivna morötter
¾ dl rivna rödbetor
1 ½ tsk kanel
3 dl Vispgrädde
2 dl Crème Fraiche
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 30×20 cm. Vispa
ägg och socker poröst. Blanda noga i mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Häll i smör- och rapsolja, morötter, rödbetor och kanel. Häll smeten i
formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vispa grädden. Vispa i crème fraiche, socker och vaniljsocker tills det blir
fluffigt. Bred ut toppingen på kakan och servera.

efterratt