Moccacrème på havrebotten med hallon och blåbär
- Ca 6 bitar
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
Botten:
100 g Smör
2 msk farinsocker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
2 tsk snabbkaffepulver
1 msk kokande vatten
2 äggulor
1/2 dl florsocker
2 äggvitor
2 dl Vispgrädde
ca 1 liter hallon och blåbär
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen.
Bred ut fyllningen i havrebottnen. Lägg på hallon och blåbär.
Tips!
Du kan använda frysta bär men låt dem först rinna av på hushållspapper. Då färgar inte bären av sig.
efterratt
