Moccacrème på havrebotten med hallon och blåbär

  • Ca 6 bitar
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

Botten:
100 g Smör
2 msk farinsocker
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
2 tsk snabbkaffepulver
1 msk kokande vatten
2 äggulor
1/2 dl florsocker
2 äggvitor
2 dl Vispgrädde
ca 1 liter hallon och blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen.
Bred ut fyllningen i havrebottnen. Lägg på hallon och blåbär.

Tips!

Du kan använda frysta bär men låt dem först rinna av på hushållspapper. Då färgar inte bären av sig.

efterratt