Mjuk kaka med lingonsting
- 6 portioner
- Lättlagat
- Max 45 min
Ingredienser
100 g rumsvarmt
Smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl Gräddfil
1 msk pepparkakskrydda
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (eller bakpulver)
1 dl lingonsylt
3 apelsiner
½ dl vit romglögg
3 dl Vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa smöret och sockret poröst. Vispa i ägg, gräddfil och kryddor. Vänd till sist ner mjöl, bikarbonat och lingonsylt. Smöra och bröa en avlång brödform. Häll i smeten och grädda kakan i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär apelsinerna i filéer och låt dem marinera i glöggen. Skär pepparkakan i bitar. Vispa grädden. Varva pepparkaka, grädde och apelsiner i portionsskålar.
efterratt,jul
