Mjuk kaka med lingonsting

  • 6 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

100 g rumsvarmt
Smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl Gräddfil
1 msk pepparkakskrydda
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (eller bakpulver)
1 dl lingonsylt

3 apelsiner
½ dl vit romglögg
3 dl Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa smöret och sockret poröst. Vispa i ägg, gräddfil och kryddor. Vänd till sist ner mjöl, bikarbonat och lingonsylt. Smöra och bröa en avlång brödform. Häll i smeten och grädda kakan i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär apelsinerna i filéer och låt dem marinera i glöggen. Skär pepparkakan i bitar. Vispa grädden. Varva pepparkaka, grädde och apelsiner i portionsskålar.

efterratt,jul