Mixed grilled Pannoumi

  • 4 personer
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

500g Pannoumi filé (2 frp.)
2 små rödlökar, skalade
12 st cocktailtomater
1 liten aubergine
1 st gul paprika
8 st grillspett
2 msk olivolja

Potatis:
800g färsk/delikatess/liten potatis
2 msk rapsolja
2 klyftor vitlök, finhackad
1 dl hackade färska örter, t ex basilika och persilja

Dressing:
1,5 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 msk mild vit vinäger
0,75 dl rapsolja
1 msk dragon, torkad

Gör så här

Koka potatisen i rejält saltat vatten, låt dem sedan ånga av. Skär Pannoumi, rödlök, zucchini och paprika i fina bitar. Trä upp Pannoumi och grönsaker på spetten. Vispa samman alla ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stek vitlöken i oljan i några minuter utan att det får färg. Vänd i potatisen och smaka av med salt och peppar. Pensla spetten med olja, stek spetten i medelvarm stekpanna ca 1–2 minuter på varje sida. Servera spetten tillsammans med potatisen och dressingen.

huvudratt