Minibakelser

  • 10 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk Mjölk
4 dl Vispgrädde
1 äggula
1 tsk vaniljpulver
100 g jordgubbar
1/2 dl koncentrerad
fläderblomssaft
färska jordgubbar
ätbara blommor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner mjöl och bakpulver. Rör till sist i mjölk. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ca 15
minuter. Ta ut och låt svalna. Skär i 4×4 cm bitar. Vispa grädden tillsammans med ägg-gulor och vaniljpulver. Mosa jordgubbarna med en gaffel och rör i. Tillsätt saften. Dela sockerkaksbitarna i två lager. Lägg grädde på en bit och lägg sedan ett lager sockerkaka till. Klicka grädde på toppen och avsluta med jordgubbar och blommor.

efterratt