Mignonbakelser
- ca 35 stycken
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
100 g sötmandel
175 g Smör
2 dl strösocker
1 ägg
6 dl vetemjöl
Fyllning:
3 äggulor
2 msk vetemjöl
3 dl Vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Till garnering:
1 1/2 dl florsocker
1 msk vatten
röd gelé
Gör så här
Skålla, skala och mal mandeln. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägg och mandel. Arbeta in mjölet och låt degen stå kallt.
Blanda äggulor, mjöl och vispgrädde i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen blir tjock. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen kallna.
Kavla ut degen ganska tunt och ta med ett mått ut kakor, ca 5-6 cm i diameter. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 175°, 7-10 minuter. Låt kakorna kallna och lägg ihop dem två och två med kräm emellan. Blanda socker och vatten till glasyren. Bred den över kakorna och garnera med gelé.
efterratt
