Mexikansk köttfärs

  • 4-6 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

400 g köttfärs
2 gula lökar
2 msk Smör
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl köttbuljong
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 grön chili
3 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin

Tillbehör:
3 dl Gräddfil
1 burk majskorn
2 avokador
2 dl grovriven ost, Allerum Präst
tortillas

Gör så här

Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Lägg i köttfärsen och bryn den under omrörning så att den blir smulig.
Rör ner tomater, tomatpuré, buljong, salt och peppar. Låt såsen koka ca 10 minuter. Finhacka chili och vitlök och fräs tillsammans med paprikapulver och spiskummin i lite smör. Rör ner det i köttfärssåsen. Låt alltsammans koka några minuter. Gör i ordning tillbehören och lägg upp i skålar. Servera med varma tortillas.

huvudratt