Marockansk kyckling med mac and cheese

  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Marockansk kyckling

1 kilo kycklingklubbor (8-10 st)
1 st paprika, delad i stora bitar
1 st zucchini, delad i stora bitar
3 dl filmjölk
2 vitlöksklyftor, pressade
1 st citron, strimlat skal och saft
2 tsk paprikapulver
2 tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
salt & peppar

Mac & cheese

300 g skruvmakaroner
1 msk smör
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 kycklingbuljongtärning
5 dl riven Allerum Grevé
2 msk Pankomjöl
svartpeppar

Gör så här

1. Lägg kycklingklubborna, paprikan och zucchinin
i en stor skål. Blanda ihop filmjölken med resten av
ingredienserna och häll över.
Salta och peppra ordentligen och blanda runt.
Låt marinera 20–30 minuter i rumstemperatur.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingklubborna,
paprikan och zucchinin ur marinaden
och lägg i en ugnsplåt. Stoppa in plåten lite ovanför
mitten av ugnen och grilla i 25–35 minuter, tills
kycklingen är gyllenbrun. Vänd kycklingen och
grönsakerna ett par gånger så att allt får färg.

3. Hetta upp en kastrull, lägg i smör, buljongtärning
och mjöl och vispa ihop. Häll i mjölken lite i taget och
vispa tills du får en luftig och lätt béchamelsås.

4. Lägg i nästan all riven ost, spara ett par matskedar
till gratinering. Ta bort kastrullen från plattan och rör
ner osten i såsen. Ställ åt sidan.

5. Sätt ugnen i grilläge på 200 grader.
Koka pastan al dente.

6. Häll av pastan, lägg i en form och häll över såsen.
Toppa med ost och Pankomjöl och gratinera tills
gyllenbrun och härlig.

huvudratt