Marinerade jordgubbar med fläderblomsparfait

  • 6 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 liter jordgubbar
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk apelsinmarmelad
2 tsk honung
några kvistar citronmeliss

Parfait:
1 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
1 dl koncentrerad fläderblomsaft
3 dl Vispgrädde

Till garnering:
citronmeliss

Gör så här

Börja med parfaiten. Vispa samman ägg, äggula och socker i en bunke över vattenbad på spisen. Vispa tills blandningen är pösig. Ta bunken från värmen och vispa tills äggsmeten kallnat. Rör i fläderblomssaften. Vispa grädden och vänd ner den. Fördela blandningen i portionsformar. Frys i ca 3 timmar.
Skär jordgubbarna i fina skivor och spara småbitarna. Blanda vin, vatten, apelsinmarmelad, honung och några kvistar citronmeliss i en kastrull. Koka småbitarna från jordgubbarna i lagen ca 5 minuter. Sila därefter lagen. Låt svalna och häll den över jordgubbsskivorna. Ställ dem kallt före servering. Stjälp upp parfaiten på tallrikar, fördela jordgubbarna och garnera med citronmeliss.

efterratt