Mango- och passionsfruktmoussetårta

  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Botten:
150 g mandelmassa
150 g choklad cookies
3 äggvitor

Mousse:

6 gelatinblad
400 g mogen mango
6 passionsfrukter
4 äggulor
3 dl florsocker
6 dl Vispgrädde

Till garnering:

physalis
citronmeliss
passionsfrukt

Gör så här

Riv mandelmassan, smula kakorna och blanda med äggvitorna. Tryck ut degen i botten på en form (23 cm i diameter) och grädda i ugn, 175°, i 15 minuter. Låt svalna. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa mangon helt slät och blanda med passionsfrukterna. Vispa äggulor och florsocker till ett vitt skum och blanda
med den mixade frukten. Vispa grädden fast. Smält gelatinet och rör ner i fruktsmeten. Vänd sist ner den vispade grädden och fyll formen. Ställ i frys minst 4 timmar.

Ta tårtan ur frysen 30 minuter före servering och ta genast av formen så den får fina kanter. Garnera med physalis, citronmeliss och passionsfrukt.

efterratt