Mandelmusslor med lemoncurd och Crème fraiche

  • 30 stycken
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

100 g skållad och skalad mandel
3-4 bittermandlar
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g Smör
1 ägg
2 dl Crème Fraiche
2 dl lemon curd

Gör så här

Mal madeln eller kör den till mjöl i matberedaren. Låt gärna mandelmjölet torka på hushållspapper ett par timmar före bakning. Mixa i matberedare med vetemjöl, socker, mjukt smör och ägg. Slå in degen i plastfilm och lägg den kallt i 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i skivor och tumma ut den i smorda metallformar. Frys gärna formarna en stund före gräddning, så håller de formen bättre. Grädda i 6-8 minuter. Förvara torrt fram till servering. Fyll då formarna med en klick lemon curd och en klick crème fraiche. Garnera gärna med passionsfrukt och physalis.

efterratt