Majsplättar med skinka och Crème Fraiche

  • 8 plättar
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

Plättar:
1 1/2 dl Mjölk 3%
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl majs
1 dl grovriven zucchini
1/2 finhackad paprika

Sås:
2 dl Lätt Crème Fraiche
1 tsk honung
1 tsk fransk senap
1 msk finhackad timjan
salt och peppar

Till servering:
skinka
tomater

Gör så här

Rör ihop såsen och ställ kallt till servering. Vispa ihop mjölk och ägg till plättarna. Vispa sedan i mjöl och bakpulver. Tillsätt salt och peppar. Vänd ned grönsakerna. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i smeten. Stek plättarna frasiga och gyllenbruna på bägge sidor. Servera med skinka och en tomatsallad.