Lyxig pasta med kyckling, gorgonzola och päron

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

2 kycklingfiléer
1 dl valnötter
2 1/2 dl Mellangrädde
100 g gorgonzola
300 g spagetti
2 mogna päron
salt och nymald svartpeppar

Till garnering:
persilja eller timjan

Gör så här

Rosta valnötterna i en stekpanna ett par minuter. Strimla kycklingfiléerna och stek dem i smör i stekpanna. Koka upp grädden och smula ned osten. Dra kastrullen från värmen och rör tills osten smält. Krydda med salt och peppar. Koka spagettin enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och häll sedan upp i djupa tallrikar. Fördela kycklingfilé, nötter, sås och finskuret päron över pastan. Krydda ett extra varv med svartpeppar,
Garnera med grön kvist och servera direkt.

huvudratt